Neden Güneş Gözlüğü Takarız? Güneş Gözlüğünün Faydaları Nelerdir? Güneş Gözlüğünün Tarihi

by Ocak 21, 2018 0 yorum

Güneş gözlüğü yaz aylarımınız olmazsa olmazı, peki biz güneş gözlüklerini neden takarız ? Bu soruyu insanlara sorduğumuzda çoğu insan gösteriş, tarz amaçlı taktığını söyleyebilir. Güneş gözlüklerinin asıl amacı gözü zararlı ışıklardan korumaktır. Siz tabi ki şıklık için de takabilirsiniz.

İlk güneş gözlükleri çinliler tarafından güneşden gelen zararlı ışıklardan korunmak amaçlı değil de Çin mahkemelerinde yargıçların gözlerini saklamaları için kullanılmıştır. 1930'lu yıllarda ise Amerika Hava Kuvvetleri karartılmış güneş gözlüğü kullanımını kararlaştırmıştır. Ve geldik günümüze günümüzde de uzmanlara göre güneş gözlükleri güneşten gelen zararlı ultraviyole yani morötesi ışınlardan korunmak için kullanılmalıdır. Ozon tabakamızın küçülmesi ve kırılması sonucunda bu ışınlar yerküremizle daha çok buluşmaya başladı. Böylelikle atmosferimize giren zararlı ışınlar sekmeler ve yansımalar sonucu daha çok gözümüzle buluşmaya başladı.

Evet güneş gözlüklerini yazın taktığımızı söyledik öyleyse morötesi ışınlar yalnız yazın mı oluşur? Yanlış! Kışında da morötesi ışınlar oluşur hatta kar yağdığında beyaz kar tanelerine çarpıp yansıyarak daha zararlı ışınlara dönüşebilir. Öyleyse kışın da güneş gözlüğü takmalıyız.

Orhan Kahraman

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum:

Yorum Gönder