Neden Beynimizin Sağ Lobu Vücudumuzun Sol Kısmını Kontrol Eder ?

by Ocak 21, 2018 0 yorum

Hepinizin bildiği üzere insan beyni sağ ve sol lobdan oluşuyor. Peki insan beyninin sağ lobunun vücudunun sol tarafını, sol lobunun vücudunun sağ tarafını kontrol ettiği bilgisi gerçek mi ?

Bu sorunun cevabı günümüzde bulunamamış ve hala aklımızı kurcalayan sorulardan bir tanesi. Bu soru hakkında birden çok teori ortaya atılmış. Ben bir teoriyi sizlere açmak istiyorum. Teoriye göre insanda evrim gerçekleşirken vücudu ters dönmüş. Peki nasıl anladık bunu? Diğer canlılara mesela omurgasızlara bakalım. Omurgasızlarda solunum sistemi, dolaşım sistemi, sinir sistemi insanlarınkine göre tam ters noktada. Örneğin bizim sinir sistemimiz yani omurgamız arkamızda, sindirim sistemimiz önümüzde ve dolaşım sistemimiz ortamızda bulunurken omurgasız canlılarda ise bu tam tersidir.

Yani araştırmacılara göre insanın kafası sabitken vücudu tam tersine dönmüş ve beyinler zıt vücut kısımlarını yönetmeye başlamış. Bunun sebebini, yararlarını ve zararlarını bugün bilmiyoruz ama gelecekte umarım öğreniriz.

Orhan Kahraman

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum:

Yorum Gönder