İnsanları Neler Utangaç Yapar?

by Ocak 21, 2018 0 yorum

Utangaçlık doğamızda var. Evrimden gelen bir duygu, fakat bizi ne utangaç yapıyor ? Yeni yapılan bir araştırmaya göre utangaç ve içe dönük  bireylerin daha çok açık ve dışa dönük bireylere göre daha farklı biçimde işliyor.

(Örnek Resim: Utangaç insanlarda beyin çalışma modeli)

İnsanların yaklaşık yüzde 20'si kendisini, engellenme eğilimi, hatta nevrotiklik olarak kendini gösterebilen duyusal algılama duyarlılığı (sensory perception sensitivity) olarak adlandırılan kişilik özellikleriyle doğar. Yeni araştırmalara göre bu bireylerin detaylara oldukça önem verdikleri ve beyinlerinin belirli bölgelerinin daha fazla etkinliğe sahip olduğu bulunmuş.

Çalışma, New York'taki Stony Brook Üniversitesi'ndeki araştırmacılar ve Çin'de Southwest Üniversitesi ve Çin Bilimler Akademisi tarafından gerçekleştirildi. Sonuçlar 4 Mart'ta Sosyal Bilimsel ve Duygusal Sinir bilim dergisinde yayınlandı.

Orhan Kahraman

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum:

Yorum Gönder